Over SKAR Space

SKARspace is het online platform waarop je snel tijdelijk een plek in een werkplaats, een vergaderruimte of een (dans)studio kunt huren. Moet je iets lasersnijden, presenteren of naaien, heb je meters stof die je wilt bedrukken, heb je met je dansgezelschap een studio nodig, wil je een workshop geven al dat soort zaken kan je boeken.  Bij SKARspace huur je een plek in een werkplaats of een hele ruimte per dagdeel. En betaalbaar.

De werkplekken zijn te vinden in meerdere atelier- en studiopanden van SKAR.

Hoe werkt het?

Werkplekken zijn via de website te boeken. Je kunt een plek selecteren op wat je wil doen (fotografie, textiel, et cetera) of op de locatie (De Wasserij, Makerdam et cetera). Heb je een keuze gemaakt, dan zul je moeten inloggen om verder te gaan.

Eerste keer:
De eerste keer dat je ergens gebruik van wil maken moet je door de beheerder aangemeld worden. In sommige gevallen heb je dan eerst een kleine cursus nodig: niet iedereen kan zomaar met een zeefdruktafel overweg. Als dat goed gaat, kan je voortaan boeken wanneer het jou uitkomt (en wanneer de werkplek vrij is). Aan deze cursus zijn eenmalig kosten verbonden. Deze kosten kunnen verschillen per werkplaats. Neem contact op met de betreffende werkplaats voor meer informatie.

Boeken:
Je kunt bij iedere werkplek zien welk moment hij vrij is. Als je een moment gekozen hebt door erop te klikken, kan je hem boeken en ga je naar de afrekenpagina. Als de betaling verwerkt is, kan je op het geboekte tijdstip aan de gang.

Annuleren:
Als je een plek geboekt hebt, kan je hem tot 24 uur van tevoren annuleren. Je kan dan kiezen of je het geld terugvraagt, of dat je op een ander moment weer boekt. Dat werkt via het systeem van credits. Je kan dan zelfs een andere werkplek boeken met de credits die je dan al hebt.

Het kan voorkomen dat de werkplaatsbeheerder de sessie moet annuleren – als het apparaat kapot is, bijvoorbeeld. Ook dan kan je kiezen voor het laten uitbetalen van het geld of het later opnieuw boeken met je credits.